Roskilde festival

Carina Nissen Arkitekt

Arkitektur | Design | Fotografi

Roskilde Festival

Introduktion

Gennem en årrække har vi været en gruppe af arkitekter, landskabsarkitekter, konstruktører og andet godtfolk, som har haft et frirum til at designe installationer og rumligheder i og omkring Arenateltet på Roskilde festivalen.

 

Det har altid været et spændende arbejde, med udfordringer på alle mulige planer.

 

Sikkerheden er selvfølgelig i hovedsæde.

  • Når projekterne har været oppe under teltdugen, må de på ingen måde kunne falde ned.
  • Fanerne, som publikum har med fra teltpladsen, er nogle gange over 7 m høje, de må ikke kun nå installationerne,
  • Det må ikke kunne brænde.
  • På områderne omkring teltet, skal folk kunne komme væk meget hurtigt, og alle de risici der er for at falde ned, falde igennem, sætte ild til mv. er reduceret til at være stort set ikke eksisterende.

 

Samtidig er målet at skabe nye installationer, som kan aktivere det kæmpe rum, der er under teltdugen, skabe interessante rummeligheder som visuelt fylder rummet ud, og drager folk ind. Både under koncerterne og imellem.

 

Noget af det der bliver brugt megen tid og kræfter på, er wire nettet, som holder det hele oppe - hvordan kan det blive så stramt som muligt, uden at kompromittere teltets styrke - hvad kan det bære og hvordan er det samlet?

Dette er ikke noget man umiddelbart ser, men det er èn af de vigtigste dele i hele projektet.

I løbet af årene er vi blevet klogere på...

  • hvad der virker.
  • hvilket materialer der reflekterer lys godt, som samtidig er let og ikke kan brænde. ( Vi er dog altid på udkig efter ny materialer med andre egenskaber, som stadig lever op til overstående krav)
  • hvad der virker knap så godt. ( Firkantede balloner er næppe noget vi kommer til at arbejde med igen)
  • hvad vi kan nå at lave med frivilligt arbejde og et, til tider, meget begrænset budget.

 

Titlerne på projekterne navngives af scenefolkene, og er ofte deres første umiddelbare indskydelse når de ser projekterne.

 

 

Kontakt: crn@carina-nissen.dk

Created by Carina Nissen 2014. All right reserved.

Fakta

 

Roskilde Festival er Nordeuropas største kultur- og musikfestival og har eksisteret siden 1971. Det er en non-profit organisation, der består af ca. 50 fastansatte og tusindvis af frivillige

 

Roskilde Festivals værdigrundlag

Roskilde Festival er en årlig flerdages international kulturbegivenhed, der giver kvalitetsoplevelser baseret på rytmisk musik og kreativt fællesskab.

Roskilde Festival afspejler og udfordrer med sine holdninger til miljø, humanitært og kulturelt arbejde, det samfund og den verden, som omgiver festivalen.

Roskilde Festival er en grænseprøvende kulturpolitisk manifestation. Roskilde Festival gennemføres på basis af ulønnet medarbejderindsats, som i enhver detalje har fokus på publikum, kvalitet, kreativitet og sikkerhed.

Al overskuddet fra Roskilde Festival udloddes til støtte for humanitært og kulturelt arbejde.

 

Kilde: http://roskilde-festival.dk/dk/om_roskilde/roskilde_festivals_vaerdigrundlag/

 

ARENA er det største telt på festivalen. Det har en kapacitet til 17.000 publikummer under teltdugen.

Det er 70 meter i diameter og der er 25 meter til toppen af de 6 søjlerne som holder teltet oppe. Mellem de to søjlerækker er der 30 meter.