2009

Carina Nissen Arkitekt

Arkitektur | Design | Fotografi

2009 - Toiletrullerne

Første designopgave, hvor vi samarbejdede to designgrupper. Vores fra København og en gruppe fra Århus. Århus-gruppen havde lavet andre projekter samme sted før os. Det var et spændende og givtigt samarbejde, og de efterfølgende år har vi samarbejdet på flere Arena-projekter.

 

I denne installation arbejdede vi med wirerne både som det bærende og formgivende element. Wirerne skabte den form, som vi snoede de meget lange stykker tekstil omkring. Derved blev der skabt et meget rummeligt transparent form.

Ambitionen var, at komme ud over det rum som søjlerne omkranser på 30 x 30 meter. Dette er dog meget svært, da der ikke er noget til at spænde op i på den anden side. Det lykkedes ikke, men til gengæld tog vi installationen helt til grænsen af den ramme, vi havde at arbejde indenfor.

En af udfordringerne ved dette projekt var bl.a. om tiden slog til.

Arbejde i højden forsinkes meget af, at man kører op og ned i lifte meget af tiden.

Vi kan kun arbejde om natten, da scenefolkene arbejder i teltene om dagen.

Der er kun to lifte til rådighed, hvor kun den ene kan komme op i 25 meters højde. Så til trods for, at vi er et relativt stort team, så er der kun få mennesker, der kunne arbejde af gangen.

 

 

Kontakt: crn@carina-nissen.dk

Created by Carina Nissen 2014. All right reserved.

Fakta

 

Titel: Toiletrullerne

 

Budget: 70.000 kr

 

Team: Marie Ørsted Larsen, Henriette Nielsen, Carina Nissen, Mette Yde, Arin Petersen, Merete Søndergaard, Thomas Lund, Fadarvi.

 

Materialer:

Stålwire og baner af tekstil.

 

Teltet

Arena er det største telt på festivalen.

Det har en kapacitet til 17.000 publikumer under telt dugen.

Det er 70 meter i diameter og der er 25 meter til toppen af de 6 søjlerne som holder teltet oppe. Mellem de to søjle rækker er der 30 meter.