Musicon, Roskilde

Carina Nissen Arkitekt

Arkitektur | Design | Fotografi

Musicon - Roskilde

 

HOVEDGREB

På grunden er placeret 32 huse af forskellig størrelse. For at skabe potentialer for fællesskab og arealer af brugbar størrelse, er de kollektive arealer på grundniveau prioriteret højt. Boligerne, der har et moderat grundareal, ligger tæt sammen og skal danne ramme for fællesskaber beboerne imellem. Private uderum er flyttet op på taget af boligen i stedet for på grundniveau, samtidig med at privat parkering er internt i boligvolumet. Dermed skal hele grunden betragtes som et semioffentligt areal, også kan tiltrække andre, og dermed koble sig til resten af Musicon. Som en bydel i byen Musicon.

I boligen har vedvarende energi som solceller og regnvandsopsamling til genbrug, betydning for formen.

 

FÆLLESAREALER

Fælles arealerne skal fungere som et stort torv, og bliver en naturlig forlængelse af boligen. Beboerne kan via forskellige projekter som kunstinstallationer, markeder o.lign., selv være med til at præge området. Der forslås to slags kollektive arealer. Det grønne, bløde, fælles område, og det befæstede, mere bymæssige fællesområde. Alle beboerne har adgang til begge slags fra deres bolig. Det befæstede område er hvor man ankommer til området og generelt færdes for at komme til og fra sin bolig. Her vil der også være plads til at afholde fælles midlertidig arrangementer, så som markeder, mindre koncerter, gadefester, udstilling af eget arbejde. Etc.

Der vil være mulighed for ophold af længere og kortere varighed, og for tilfældige møder beboerne i mellem.

Pladsen kan også benyttes af andre fra Musicon til lignende arrangementer. Måske i en lidt mindre intim skala, end på nogle af de større pladser i området. Udveksling og gensidig inspiration af forskellig grad er intentionen.

Det grønne område kommer man til fra det befæstede område, eller via egen bolig. Her er plads til leg, solbadning, afslapning, generelt ophold af længere varighed. Løberuten rundt på Musicon området, vil også kunne lægges igennem dette område.

Boligerne har ingen decideret private haver på terræn, men deler det grønne område med de andre.

Det private uderum findes derimod indbygget i boligen som tagterrasse

 

 

 

 

Kontakt: crn@carina-nissen.dk

Created by Carina Nissen 2014. All right reserved.

Fakta

 

Formål:

Idekonkurrence på den gamle Unicon grund i Roskilde. Her skulle vi komme med forslag til boliger for kreative familer

Hvordan man kan have bolig og kreativt erhverv samlet i én unit i en lille bydel på Musicon området i Roskilde.

 

2009

 

Udskriver: Musicon

 

Team: Carina Nissen og Marie Ørsted Larsen

 

Download hæfte